Autor: Nikon

Nikon uvádza firmvér verzie 4.00 pre plnoformátový mirrorless fotoaparát Nikon Z 9

Spoločnosť Nikon dnes oznamuje uvedenie najnovšieho firmvéru verzie 4.00 pre svoj vlajkový model – plnoformátový mirrorless fotoaparát Nikon Z 9.

Táto aktualizácia prináša niekoľko nových funkcií na snímanie statických snímok aj videosekvencií, ako aj vylepšené funkcie ovládania a zobrazovania, ktorými spoločnosť reaguje na potreby používateľov.

Nová funkcia Automatická aktivácia spúšte umožňuje automatické snímanie fotografií a videa bez prítomnosti fotografa podľa nastavených kritérií vrátane detekcie (akéhokoľvek) pohybu, pohybu objektu v nastavenom limite vzdialenosti od fotoaparátu, alebo rozpoznania objektu (človek, zviera, vozidlo). Používateľom to umožní snímať na diaľku, ako aj snímať z rôznych uhlov bez toho, aby museli byť priamo pri fotoaparáte. Novú funkciu bude možné použiť aj s funkciou Snímanie pred stlačením spúšte na spoľahlivejšie zachytenie rozhodujúcich okamihov.

Aktualizácia firmvéru ďalej zlepšuje funkcie snímania videa fotoaparátu Z 9 rozšírením minimálnej citlivosti ISO na možnosť Nízka 2 v režime N-Log, čo umožňuje lepšie vykreslenie detailov v tieňoch. Zvýši sa aj počet dostupných možností nastavenia funkcie Digitálne priblíženie Hi-Res, čo fotografom umožní presnejšie ovládanie.

Aktualizovaný bol aj AF systém Nikonu Z 9 tak, aby ponúkal spoľahlivejšie kontinuálne zaostrovanie pri použití 3D sledovania aj na malé objekty, ktoré nie sú rozpoznateľné funkciou Detekcia objektu. Firmvér tiež pridáva viac možností do funkcie Oneskorenie expozície, ktorá pomáha znížiť rozmazanie spôsobené chvením fotoaparátu pri použití statívu.

Boli tiež vylepšená ovládateľnosť a zobrazovanie fotoaparátu Z 9 vrátane vyššieho počtu funkcií, ktoré možno priradiť ovládacím prvkom. Pri manuálnom zaostrovaní využijete zobrazenie približnej vzdialenosti na indikátore zaostrovacej vzdialenosti a po novom si môžete vybrať z piatich zvukov spúšte, pre ktoré je možné upraviť hlasitosť podľa potreby.

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok